Linkek a témában:
Hogyan lehet tartósítani a cukkinit?
Már tavaly nyáron is ez a kérdés foglalkoztatott a leginkább a konyhában, mivel kedves szomszédasszonyom olyan bőségesen lát el cukkinivel, hogy nem tudjuk azonnal megenni. Így szükségem van jó ötletekre, hogy mit lehet csinálni a cukkinivel, hogy ne romoljon meg olyan hamar?
Paradicsomlekvár sültekhez, halakhoz
Ezt a lekvárt friss sajtok mellé kísérőnek, vagy salátákhoz, esetleg paradicsomos húsok gazdagítására ajánlom. Igazi különlegesség a csípősségével, ízességével. És egyáltalán nem ördöngösség elkészíteni. Cukorral, vagy esetemben nyírfacukorral készül, amitől valóban lekvár hatása van, de mégsem kalácsra kenjük. Friss kenyérre viszont kenhetjük, egy-egy vékony szelet brie sajttal megspékelve.
Zakuszka - erdélyi zöldségkrém
Padlizsánból pritaminpaprikából, paradicsomból készülő zöldségkrém. Erdélyi recept.